top of page

''Amy'' (2015): Τελικά, τα λεφτά μπορούν να φέρουν την ευτυχία?


Πώς η δημοστιότητα μπορεί να καταστρέψει ένα αντικειμενικά μεγάλο και γνήσιο ταλέντο? Πώς τα αδηφάγα μέσα οδηγούν μία ευαίσθητη ψυχή στον θάνατο?

Η Amy Winehouse, όπως πολλοί υποπτεύονται και τελικά επιβεβαιώνονται από τη βιογραφική της ταινία, ήταν ένα πλάσμα διαφορετικό, βαθιά καλλιτεχνικό με τις ευαισθησίες που η τέχνη συνεπάγεται και που την εμπόδισαν να αποδεχτεί και να υποστεί αγόγγυστα και αδιαμαρτύρητα την έλλειψη προσωπικής ζωής και ιδιωτικότητας που ακολουθεί ένα τόσο μεγάλο όνομα. Τα πάθη, η δόξα, η φήμη, τα κυκλώματα είναι ο πραγματικός δολοφόνος της. Αυτά καταδεικνύονται και στο Amy: η πορεία από την αφάνεια στην αναγνώριση, στα βραβεία, στη κορυφή και έπειτα στο ναδίρ, στην αυτοκαταστροφή, στο σκοτάδι με αποκορύφωμα το τέλος.

Η ταινία είναι απολύτως ρεαλιστική μιας και περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα διάρκειας δύο ωρών από video και μαρτυρίες των ανθρώπων που την γνώρισαν, έζησαν κοντά της, πήραν λίγο από την λάμψη της και την αγάπησαν (?). Ουσιαστικά μας δείχνει αυτό που αποτέλεσε και το διαφημιστικό σποτ της: το κορίτσι που κρυβόταν πίσω από την Winehouse.

Σε γενικές γραμμές, αξίζει να την δείτε. Θα θαυμάσετε, θα συμπονέσετε, θα νευριάσετε, θα λυπηθείτε, ακόμα και αν δεν ανήκετε στους φανατικούς θαυμαστές της. Be prepared!


 RECENT POSTS: 
bottom of page