top of page

Το ''Butterfly'' παραδίδει μαθήματα ζωής!


Το Butterfly, εκπλήσσοντας ευχάριστα όσους το βλέπουν, δίνει μαθήματα αυτοπεποίθησης και αγάπης προς τον εαυτό μας. O Corin Hardy ύστερα από πέντε χρόνια κατάλληλης προετοιμασίας, σκληρής δουλειάς και πλήρους αφοσίωσης προχώρησε στη πραγματοποίηση του Butterfly, μιας μικρού μήκους ταινίας βασιζμένης στο short motion animation. Ο πρωταγωνιστής είναι ο τυπικός χαμένος ως προς τα όνειρα και τις προσδοκίες του από τη ζωή ήρωας. Δίχως φίλους, οικογένεια, σκοπό, με μοναδικό σύντροφο το αλκοόλ στο οποίο καταφεύγει συχνά, έχει επιλέξει να επιβιώσει και όχι να ζήσει. Όλα αλλάζουν όταν μία νύχτα συγχυσμένος από τη παραζάλη του ποτού, λαμβάνει μήνυμα στο τοίχο μιας τουαλέτας από έναν άγνωστο. Τα μηνύματα πληθαίνουν και καταλήγει τώρα εθισμένος σε αυτή την επικοινωνία. Ξαφνικά η ζωή του αποκτάει νόημα. Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ουσιαστικά το Butterfly αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση αναφορικά με τις αντίθετες έννοεις της ζωής και του θανάτου.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο στη ταινία σχετίζεται με την ίδια τη φύση της. Ο χαρακτηρισμός stop motion short film προσδιορίζει μία μικρού μήκους ταινία με λιγότερες ομιλίες χαρακτήρων και περισσότερη μουσική που εντείνεται ανάλογα με την εξέλιξη της πλοκής.

Με λίγα λόγια, το Butterfly είναι μία ταινία κινούμενων σχεδίων διαφορετική από τις άλλες: σκληρή, σκοτεινή και με έντονο το διδακτικό μήνυμα.


 RECENT POSTS: 
bottom of page