top of page

''The Gunman''


Η ιδιαίτερη αδυναμία και συμπάθεια που τρέφω για τους Σον Πεν και Χαβιέ Μπαρδέμ αποτέλεσε κίνητρο για να παρακολουθήσω ''Σε θέση βολής'' με ενδιαφέρον.

Είναι γεγονός πως η ταινία είναι ''κομμένη και ραμμένη'' στα μέτρα του Σον Πεν. Είναι κυριολεκτικά πάνω του, με λίγα λόγια. Ο Χαβιέ Μπαρδέμ παίζει ουσιαστικό ρόλο σε ένα μικρό μέρος της ταινίας (βέβαια το αρχικό άρα και το πλέον σημαντικό όσον αφορά τη πλοκή).

Η υπογεγραμμένη από τον Πιερ Μορέλ (σεναριογράφο της ''Αρπαγής'' επίσης) υπόθεση έχει τελείως διαδικαστική μορφή, χωρίς κανένα σημείο έκπληξης. Ο θεατής ξέρει εκ των προτέρων τι καλείται να δει και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει χωρίς όμως να τον ενθουσιάζει. Ίσως βέβαια, από την άλλη, το γυναικείο κοινό -ή έστω κάποια μερίδα του- να εκπλήσσεται ευχάριστα από το καλογυμνασμένο και καλοδιατηρημένο σώμα του 54τετράχρονου πρωταγωνιστή.

Προφανώς και όπως είναι κοινώς αποδεκτό όλα αυτά σε καμία περίτωση δε μπορούν να υποβαθμίσουν την υποκριτική δεινότητα των πρωταγωνιστών που αναβαθμίζουν απόλυτα και σημαντικά τη ποιότητα της ταινίας.


 RECENT POSTS: 
bottom of page